22 Oca Sigaranın Cildinize Zararları
Öncelikle Sigarayı Bırakın!
Sigaranın cilde verdiği zararlardan kurtulmanın ne yazık ki tek yolu sigarayı bırakmak ve umuyoruz ki aşağıda görebileceğiniz, belirttiğimiz zararları görünce sigarayı bırakmaya bir adım daha yakın olacaksınız. İlk olarak bağımlılık yapıcı etkisiyle bilinen sigarada bulunan nikotinin, bunun yanında diğer duman ve zift gibi maddelerin derinizin hava almasını engelleyerek cansız, sarı ve soluk bir yapıya sahip olmasına sebep olduğu bilinmektedir.
Sigara Cildinizi Kurutur.
Havadan yoksun olan cilt elbette deriden terleme ve sıvı atımını da gerçekleştirmekte zorlanır ve bu da cildin daha da kurumasına neden olur. Kılcal damarlar özellikle yüzümüzdeki, daha sonra da vücudumuzun kalanındaki derinin kan ihtiyacının büyük kısmını karşılarlar ve sigara bu damarların daralmasına neden olur. Neticesinde yeterince kana erişemeyen deri daha da renk solması ve bitkinlik gibi emareler göstermeye başlar. Kan akışındaki bu sorunların ve damar daralmasının yaralara ve çizilmelere de geç iyileşme etkisinin olduğu bilinmektedir. Sigara tüketimi sırasında sürekli olarak dudaklar ve çevresindeki kaslar kullanıldığı için bu bölgelerde hoşunuza gitmeyecek düzeyde kırışıklıklar meydana gelir.
Sigara Cildinizi Kırıştırır.
Sürekli olarak kas kasılmasından kaynaklanan bu kırışıklıklar zaten solgun ve bitkin görünen cildinizde iyice görünür hale gelirler. Cildinizde yer alan kırışıklıklar tabii ki sadece sigaraya bağlı olarak değil strese, ruh haline, yaşanılan fiziksel koşullara ve pek çok diğer etkene bağlıdır. Ancak sigara içenlerde yaşıtlarına göre çok daha fazla cilt kırışması ve yaşlılık belirtisi görülmüştür. Bu nedenle genç ve canlı bir cilde sahip olmak için sigaranın cilde verdiği zararlardan sakınmalı ve sigara tüketimine bir son vermelisiniz. Sadece dışarıdan görünen cildiniz değil aynı zamanda ağzınızın içi ve diş etleriniz de dumanın yoğun olarak geçtiği ağız bölgesinde zarar göreceklerdir. Sararmış dişler ve daha koyu renkteki ağız içi deri rengi sizi rahatsız edebilecek etkiler arasında yer almaktadır.